Fyra typer av spel att spela direkt i webbläsaren

Bild: Unsplash

Internet erbjuder ett enormt stort utbud av underhållning, inte minst när det gäller spel på nätet. Nedan presenteras fyra typer av spel utan krav på nedladdning, som fungerar direkt via webbläsaren, utan konsol eller annan avancerad utrustning.

Spela tillsammans med andra genom multiplayer-spel

Genom att spela så kallade multiplayer-spel kombineras både social samvaro och spelglädje, vilket passar utmärkt för spelare som vill socialisera sig hemifrån.

Det finns mängder av multiplayer-spel som är kompatibla att spelas direkt i webbläsaren. Ett mycket populärt spel är Ducklings av Pelican Party Studios. Spelet går ut på att rädda så många ankungar som möjligt, samtidigt som det gäller att undvika stora fartyg och stormigt oväder. Ducklings spelas med hjälp av muspekaren eller med pilarna på tangentbordet. 

Ducklings kan spelas antingen direkt online via webbläsaren, och kan även laddas ner via AppStore eller Google Play som en app till mobilen.

GeoGessr via Google Maps för en verklighetstrogen upplevelse

GeoGessr är ett geografiskt platsspel där spelarens uppgift är att gissa var i världen hen befinner sig. Spelet drar nytta av Google Maps, för att visa olika slags miljöer. I spelet visas en karta med namn på gator och landmärken. Ibland får spelaren bekanta sig med kända platser i storstäder som New York, och andra gånger vistas man istället i okända kvarter på en okänd ort i ett avlägset land.

Genom att hålla ett öga på den utvalda platsen i Street View, gäller det att hitta ledtrådar från var på kartan som är smartast att välja en punkt att zooma in på. Ju närmare spelaren är i sina gissningar, desto högre poäng delas ut.

Betting via webbläsaren

Bild: Unsplash

Att spela på odds är populärt, inte minst när det rör sig om sportsbetting. Sportsajter som bet365 tillhandahåller odds tips för sporter som fotboll och tennis, där spelaren lägger ett spel, eller bet som de också kallas, på ett utfall. Det kan exempelvis handla om att satsa pengar på vilken spelare som gör flest mål under en fotbollsmatch, eller vilken tennisspelare som vinner en särskild liga.

För ägna sig åt betting via webbläsaren besöker spelaren valfri sport- och oddssajt, där hen sedan skapar ett konto. Sedan väljs den match spelaren vill betta på och hur stor insats som ska läggas. En virtuell spelkupong skapas, och spelaren kan sedan följa matchen eller ligans utveckling.

Betting via webbläsaren stöds av de flesta webbläsare som Chrome och Safari. Ofta finns en särskild mobilversion tillgänglig, som optimerar upplevelsen för de som föredrar att ägna sig åt betting via mobila enheter.

Candy Crush Saga – favoriten från King

Visste du att du kan spela Candy Crush direkt i webbläsaren? Det är alltså inte bara via en app i mobilen som detta succéspel är tillgängligt. Du behöver inte skapa ett konto för att ha tillgång till spelet, utan behöver bara surfa in via webbläsare och kan sedan spela direkt.

Spelet hör till kategorin av pusselspel, och går ut på att genom att stapla rader av godis för att få så många i rad som möjligt. Ju fler i rad, desto mer poäng och större progression i spelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *