Rätt webbläsare optimerar ditt användande

Att välja webbläsare idag kan vara som en enda stor djungel. För att du ska kunna få den bästa upplevelsen möjlig är det viktigt att tänka på några olika faktorer. Precis som med mycket annat är det bra att tänka efter vad just du brukar använda din webbläsare till, vad syftet är och hur du surfar. Med så många olika webbläsare idag kan det vara svårt att orientera sig.


Källa: Unsplash

Vilken webbläsare passar dig?

Google Chrome, Edge, Firefox och Opera – det finns en hel del olika webbläsare du kan använda för att surfa på internet idag. Edge och Safari är kanske de mest kända webbläsarna då de följer med en Mac respektive en PC. Beroende på vad du är mest bekväm med kommer du kanske börja med att ladda ned någon annan webbläsare än just den som finns förinstallerad på din dator. Var och en har även sina egna specialgjorda tillägg och appar som du kan använda i ditt arbete, ditt surfande och mycket annat.

Google Chrome och open source

Googles egna webbläsare, Chrome, är den webbläsare som används mest just nu, framför allt i USA. Det här kan medföra att för dig som vill ha en pålitlig och bra webbläsare, så kan vissa av Chromes egenskaper vara fördelaktiga. Stora företag har ofta mer resurser och ändrar oftare sina webbläsare efter marknaden. Att en webbläsare också är open source är att föredra då all kod och uppbyggnad syns. För en programmerare är detta bra då man kan använda sig av koden utan att behöva betala licens eller fråga den som har gjort koden om det är okej att använda den för privat eller kommersiellt bruk. Många uppdateringar gör också att mycket av det innehåll som finns är uppdaterat och att det finns mindre risk för att innehåll inte går att läsa in. Det går oftare även snabbare för användaren att navigera på sidor och liknande.

Se din favoritsport i din läsare

Sport och annan form av rörligt material, men även nyheter, är beroende av att webbläsarna är uppdaterade och kan visa den senaste informationen på ett snabbt och säkert sätt. Om du märker att streamingen du tittar på inte går så bra, eller laggar, kan det vara bra att kolla om det finns en uppdatering för din webbläsare. Vill du dessutom spela på fotboll kan det vara bra att kolla innan just vilken webbläsare som just det bolaget rekommenderar. bet365 erbjuder odds för just fotboll, samt nyheter inför match. Vill du ha den ultimata upplevelsen när du följer dina fotbollsbet där, är datorns skärm att föredra. Wifi och datorns webbläsare optimerar snabb koppling och uppdatering av matchresultat. Vill du se din score kan en mobil eller platta fungera, men det är inte lika optimerat för streaming av live match.


Källa: Unsplash

Märker du av att din webbläsare kanske inte fungerar optimalt kan det vara värt att byta, känna efter, se om det flyter på, eller bara för att se om upplevelsen förändras. Det är lätt att vänja sig vid det gränssnitt som en viss läsare har men i det långa loppet kan det funka bättre med någon annan. Framför allt med tanke på att just den webbläsaren är bättre optimerad för just ditt syfte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *