Uppdatera webbläsare

Det är viktigt att uppdatera webbläsaren med jämna mellanrum. Varför kanske du undrar? Visst kan det vara så att man vant sig vid en version av webbläsaren och inte vill byta men för det mesta innebär en uppdatering inga större förändringar rent utseendemässigt. Den främsta anledningen till att uppdatera sin webbläsare är att man minskar risken för intrång via säkerhetsbrister i äldre versioner. Det är inte alltid några allvarliga säkerhetsbrister har upptäckts i den förra versionen men om en sådan uppmärksammas så bör du omedelbart uppdatera din webbläsare.

Flera webbläsare såsom Mozilla Firefox och Google Chrome uppdateras idag automatiskt utan att du behöver göra något på egen hand. Om så inte är fallet så kan du alltid ladda ner och installera den senaste versionen av din favoritwebbläsare via länkarna till höger här på sidan.

Ett problem med att det kommer nya versioner med alltför täta mellanrum, vilket har varit fallet med både Chrome och Firefox, är att tredjepartsutvecklare inte alltid kan hålla jämna steg med webbläsarna. Därför kan det i vissa fall vara så att dina tillägg och plugins inte fungerar i den nya versionen. I sådana lägen får man själv bedöma om man kan avvara dessa eller inte för en period.

Om man uppdaterar sin webbläsare och ständigt har den senaste versionen installerad så får man dock normalt sett det bästa stödet för moderna tekniker såsom HTML5 och CSS3 vilket ger en trevligare och snyggare upplevelse på nätet samtidigt som det ofta görs prestandaoptimeringar så att sidor kan laddas snabbare än i äldre versioner.

2 reaktioner på ”Uppdatera webbläsare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *