Den bästa webbläsaren är inte nödvändigtvis den snabbaste

Idag när du använder din dator, surfplatta och mobil är så viktigt och en så stor del av din vardag är det viktigt att ha en bra webbläsare. När du ska kolla på din sport, göra ärenden, kolla på film eller något annat är det bra med dels en enhet men också en webbläsare som är snabb och har ett bra gränssnitt.


Källa: Unsplash

Säkerhet är viktigt idag

I en tid när säkerhet är både a och o har webben tillsammans med datorer, surfplattor och smartphones fått en stor förändring de senaste åren. Idag har många webbläsare både antispårningsmjukvaror och olika applikationer för att blockera spårare och intrång. Då risken idag är ganska stor för intrång på olika sätt kan det vara bra att ta reda på vilka webbläsare som erbjuder den här typen av säkerhet. Brave (https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.747250/brave-weblasare) är bland annat en ny applikation som är helt säkert mot intrång och mot spårning. Webbläsaren är inte bara säker utan har också ett bra gränssnitt, tar väldigt litet utrymme och är väldigt enkelt att använda. Du kan också välja själv vilken sökmotor du ska använda när du söker direkt i adressfältet. Idag är läsare som Chrome och Firefox väldigt populära, men de erbjuder inte alls samma typ av verktyg. Utan censur och med respekt för din integritet finns numera Brave på marknaden. Precis som flera andra webbläsare är Brave gjort i Chromium vilket gör att du kan surfa runt på olika sidor utan att de ser konstiga ut. 

Inte snabbast men bäst

Om du ändå vill hålla dig till de mer kända webbläsarna och kanske tycker att Brave, som ny, inte känns som något för dig, finns det många webbläsare idag som är bra och även responsiva. Här listar vi 5 stycken men det ä Firefox, Chrome och Microsoft Edge som ligger i toppen. Något som är nytt för i år är att Microsoft Edge har gått om Chrome. (https://global.techradar.com/sv-se/best/basta-webblasare-2020) Anledningarna kan vara flera men en stor faktor är att Chrome är extremt resurskrävande och kan kraftigt slöa ned din dator. Enligt listan är idag Mozilla Firefox den webbläsare som är bäst, även om den kanske inte är den som är snabbast av de alla. Firefox är dock en väldigt flexibel webbläsare som du kan synka på din telefon, surfplatta och dator.

Bra webbläsare och bra skärm för nöje

En bra och flexibel webbläsare är bra när du ska kolla på film, sport eller något annat. En bra skärm med en bra webbläsare är väldigt bra när du ska följa ditt lag eller din favoritsport online. Du hittar alltid bra information (https://extra.bet365.com/news/sv) om sportsbetting online där du också kan följa dina odds. Sverige har ett odds på 7.50 att vinna mot Spanien i sin första match i EM mot Spanien. Det kan vara värt att kolla in.

Källa: Unsplash

En bra webbläsare med ett bra gränssnitt och god säkerhet som bryr sig om din integritet är väldigt viktigt idag. Välj med omsorg men att en webbläsare är snabb betyder kanske inte alltid att det är den bästa av webbläsarna just nu. Chrom exempelvis tar mycket resurser av din dator som sen kan slöa ned den i det långa loppet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *